Ett nytt försök

Bloggskrivandet har tagit en paus. Det är egentligen inget medvetet, det har bara inte blivit av. Antagligen har det med Facebook att göra. Där har åtminstone några bilder blivit publicerade, några hälsningar utväxlade och några gillanden utväxlats. Kanske beror det på att bloggandet verkar mer i skymundan. Man vet inte om någon alls läser det man skriver.
 
Men i familjen går livet vidare. Jag planerar för målning av huset men nöjer mig med att dela upp det på två -eller kanske tre - år. Det blev i ett slag betydligt förmånligare med den planeringen. Det bidrog även till att jag köpte en ny kamera eftersom jag slapp att lägga ut en massa pengar på färg. Det blev en Canon 70D med en helt ny sensor (drygt 20 megapixel). Den klarar även 7 bilder per sekund. Den ersätter mitt muskedunder EOS 1D Mk III, som drabbats av ett knepigt fel, 'Error 99'. Canon kan ta emot den och ge en prisuppgift på reparationen. Tycker man att det blir för dyrt, skrotar Canon generöst kameran alldeles gratis. Vill man ha den som prydnad kostar det knappa 700:- att hämta ut den - oreparerad. Men eftersom det sitter gammal teknik i den, den klarar bara 10 megapixel, så kommer jag kanske inte ens att lämna in den - vi får se.
 
Den eldrivna Priusen rullar vidare. En god vän frågade graabbarna i en verkstad vilket deras säkraste biltips var och de svarade unison: Toyota. Det var det bilmärke som de ansåg vara minst benäget att gå sönder. Man får väl förmoda att de, för att överleva i den branchen, sände en  tanke till alla de andra bilmärkena som, utmärker sig för ett reparationsbehov lite då och då. 
 
Men Priusen  rullar på - än så länge har den bara gått 3.600 mil. Men nu har jag tänkt att tanka den var hundrade mil. Första gången, för några veckor sedan, fick jag på 22,5 liter. Det betyder en förbrukning på 0,225 l/mil. När nu sommaren är i antågande går det att få på ytterligare lite ström. Så jag räknar med en något bättre siffra. Enligt manualen ska den nöja sig med 0,21 l/mil.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback