Regn och kyla

November inleddes med Lilias födelsedag och David med lille Alexander flög ner från Stockholm. Väldigt roligt att familjen är samlad. Emily fixar det mesta och där kan David och Alexander bo för att slippa hundallergiska problem här hemma. En bra kompromiss. Och Lilia och jag fick komma på födelsedagskalas utan att ha bidragit med hela kalaset: barnen har delat upp förberedelserna mellan sig, lagat mat, bakat bröd, gjort sallad. Tårtan kom från fina konditoriet. Däremot fick jag baka vetebröd till kalaset. Det blev en dubbel omgång pga. vovvarnas stöld av en krans. Omgång nummer två under hård bevakning.
 
Ingående förhör hölls med de skyldiga. Pärlsocker i morrhåren talade sitt tydliga språk. Nu har vi lite extra kaffebröd ifrysen - inget ont som inte har något gott med sig.
 
Nu har vardagen tagit över - även om fem blomvasar med dignande innehåll dominerar stora bordet. Lilia har fullt upp att läsa, inte minst Alice Munro. Men blåsten och regnet är inga bundsförvanter under hundpromenaderna. Det som gör denna del av tillvaron uthärdlig är tjocka jackor och en iPod med mycket Beethoven, Bach och JJ Johnson. Och orkanen som drog över oss häromkvällen har inte tagit med sig varken vedpresenning eller takpannor. Men en ny presenning väntar på att bli uppspänd. Den gamla har hållit i sju år.