Havet som tillgång

Hopp upp i baksätet så far vi bort till Morups tånge. Så låter det i den tidiga (nåja...) morgonväkten. Två förväntansfulla pudlar intar baksätets plastfrotté och så klickar elbilen igång. Ljudlöst nästan far vi iväg - det är bara dubbdäckens fras mot asfalten som hörs. Några minuter senare är vi där och hela havet glittrar bortom tångvallarna som stormarna kastat upp. Man får tro att i dessa "kökkenmöddingar" kommer djurlivet att myllra när solen värmer. Det blir ett skafferi för flyttfåglar. Men ännu står termometern endast på 2 grader plus och de enda flyttfåglar jag har sett är några gravänder; kortflyttare.
 
En stor flock grågäss med inslag av kanadagäss dominerar de intre strandkanterna. Det kommer en ny kontingent lite då och då.
 
Däremot drar ejdersträcken flitigt, kommer söderifrån, rundar fyren och fortsätter över Glumsten norrut. Kustbevakningen håller ett övervakande öga på allt och alla.
Ibland kommer några svanar, ofta sångsvan, eller som här, ett par knölsvanar i elegant lågsniff.
 
En grupp sångsvanar har slagit sig ner i Korshamn och gör emellanåt en sväng över vikarna.
 
 
Andra sångsvanar har tagit en liten tupplur mitt i flocken av trutar, det ser riktigt skönt ut.
 
Hundarna är fullt upptagna med att försöka dra omkull mig i sina försök att följa doftspår av vildkanin
Lite längre bort på stranden har en liten flock snösparvar landat. 
 
Och utanför ligger havet, något lugnare idag än tidigare men en tillgång att vila blicken på. Och så kommer ett nytt ejdersträck.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback