Barn och barnbarn

Den här sommaren har redan gått till historien. 25 grader varmt i över en vecka, det är vi intevana vid. Håller det kylslagna begreppet 'den svenska sommaren' på att ändra innehåll? Just ikväll drar ett oväder förbi i söder. Blixtar mot svartblå botten och muller på avstånd - kommer vi att få regn på våra rödbrända gräsmattor?
 
Huset är sig inte riktigt likt. Emily har effektivt hjälpt till med att lägga saker i säckar och sedan har vi fraktat det till Falkenbergs avfallsupplag. Det gällde att ta snabba och obekvämna beslut: alla CD-skivor och videoinspelningar hamnade i 'brännbart', hyvelbänk och lite annat användbart fick Agape ta hand om för sin andrahandsförsäljning. Summa: Emilys gamla rum har blivit ett bra sovrum för tillresta barn och barnbarn och friggeboden har blivit ett hundfritt övernattningsställe om allergireaktioner skulle uppstå. Märkligt att man klarar sig utan alla dessa prylar man trott sig behöva i alla år. Och idag har jag tömt min ena garderob och har plötsligt fått en massa plats över. 
 
 
Vi är så glada för att David inte blir lika påverkad av hundarna som tidigare. Nu kan de ju vara här så länge de önskar. Alexander äter duktigt. Betty har också god aptit:
 
 
Kanske vi kan tända ett fågelskådarintresse? Fast egentligen var det hästar vi tittade på. 
 
 På eftermiddagen for vi på utflykt, förstärkta med ytterligare ett pr barnbarn, John och Joel. Caféet vid Getteröns flygplats har prisvärda räkmackor och kaffe för en tia muggen. Ibland landade eller startade ett litet privatplan.
 
 Så gick ytterligare en sommardag och lades till de övriga. Som pensionär märker man att allt har ett annat tempo och dagarna upprepar sig irriterande mycket. Det är något man måste vänja sig vid ...
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback