Sköna skönheter

Morups tånge åter igen - av många klassad som en av Sveriges bästa vadarlokaler. Och idag var det många, både skådare och vadare. Vissa onsdagar under sommaren inbjuds alla intresserade att titta på fåglar under sakkunnig ledning och det var en mycket intresserad grupp jag anslöt mig till. Kärrsnäppor i stora flockar dominerade tillsammans med trutar och måsar. Men även mosnäppa, myrsnäppa, kustpipare, skogssnäppa, gluttsnäppaa och silltrut kunde ses. Längre ut gick flockar av skärfläckor och myrspovar.
 
Skärfläckorna hade flyguppvisning och en dryg handfull gav sig upp. Lite långt avstånd men det nästan grafiska utfallet blev tydligare på lite håll.
 
På lite närmare håll bjöd även kärrsnäpporna på flyguppvisning. I täta sjok flög de upp, drog lågt över vattnet några varv och landade sen, lika tätt.'
 
 
En jorduggla svepte fram på mycket låg höjd in över fälten. Vadarflockarna hade mycket god koll på vem som flög vart men verkade inte bry sig om detta hot. Ugglan var säkert ute efter fyrfota byte.
 
 
 
Men nu kom hästtransporten med fler ardennerhästar. De mindre flockar av hästar som redan installerat sig på tången, kom springande från olika håll och förenade sig med dem som klampat ner från lastbilen. Så skingrades alla.
 
    
 
Men ute på en sten satt en silltrut och lät sina gula ben belysas av kvällssolen, till synes oberörd av de stora hovdjurens rörelser. Det finns tillräcklligt att notera på närmare håll.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Emily

Vilken häftig uggla! :) Varför heter det jorduggla? Bor de i jorden? :)

2012-07-26 @ 21:10:17
Postat av: Anonym

Hej Emily! Jo det stämmer, de bygger bo på marken, under någon buske eller så och lever på smågnagare.

2012-07-26 @ 22:22:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback