Brunsångare

Idag blev det en lyckad fotodag. Tredje gången gillt. Brunsångaren hade flyttat sig till en annan del av kanalen, strax intill Naturrums servering. Där flög den med snabba ryck runt i det torkade gräset men lät en ivrig skara fotografer få sin bilder i solskenet. Till slut flög den tom. in över Naturrumstomten och försvann över tillbyggnadens byggplats.
Riktigt ensam var svårt att få den även om någon lyckades. Men visst är den väl synlig? Inte riktigt så svårsedd som det ibland har antytts.
Och så bär det iväg igen, en snabb lite flykt. Det gäller att hänga med - ofta tittar man åt ett håll där man tror att den är. Men vi var många som följde den med blicken.
Den häckar i Sibirien och ska söderut  till sydöstra Asien för att övervintra. Att den är mycket sällsynt här, mitt i vintern, säger sig självt. Nu har det varit på Getterön ett par veckor, tror jag, och hittills har den klarat kylan bra. Det måste finnas en del insekter som trivs ute på vintern.
En bra bit ut i den grunda viken satt en havsörn på en sten. Den är lite för långt bort för att det skulle bli en bra bild. Men så blir det på ca 1 km avstånd.
Men längre in var det mängder med gäss och änder. Örnen var tydligen inget hot just nu. De betade lugnt på ängen.
Andra söker bättre bete någon annan stans.
Nu har jag varit pesionär en hel förmiddag. Det var inte så dumt. På återvägen syntes ett par stenknäck högt upp i ett träd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback