Bästa sommardagen

Det kanske var idag. Värmen smög sig kring 24 grader och det blåste milda vindar för omväxlings skull. Shortsväder, mina nya solglasögon gjorde nytta och jag tillbringade en god timme i den nya hängmattan, en födelsedagspresent från Emily och Hannu. Den har tak och går alltså att använda även vid regn!



Provliggning - nu är detta underverk flyttat till en vindskyddad vrå med rosor. Ett sätt att tillbringa sommaren på som är svårslaget.

Hela midsommarhelgen har vi fått njuta av yngsta barnbarnet Alexander och dess mor och far. Man stärks i farfarsrollen och det känns gott i själen. Här provar Alexander hängmattan tillsammans med faster Emily medan pappa David ser så att alla skruvar sitter rätt.



Men den bästa sommardagen tillbringas vid havet. Glommens hamn har en baksida och den tillhör nog de vackraste man kan se i Sverige. Bakom sjöbodarna är utsikten över Brevik och Morup tånges fyr storslagen. Hit tog vi oss för vår kvällsmat: räksallad med pasta, ägg etc och jordgubbar som avrundning.



Hundarna ville bara doppa tårna ikväll - lite vattenkänsla har de ju ändå fått. Andra hundar kastar sig handlöst i vattnet och det har även hänt att det har varit en ganska osund göl med stillastående vatten. Det blir bara problem med sådant.



Så går kvällen, jordgubbarna tar också slut och horisonten blir till ett med himlen. Barnet somnar i sin vagn och drömmer om dagens lekar.



Och uppe på en elkabel sitter en ängspiplärka och betraktar scenen - en av sommarens bästa.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback