Påsklov

Fredagarna kommer tätt. Just denna fredag blev lite kortare då sista lektionen ekade tomt över bänkraderna. De goda eleverna hade kanske haft prov eller så hade någon tidigare lektion inte kommit till stånd. Men jag hann med ett tidigare tåg och det var ju bra. Solsken och varmt. Jackan och tröjan var morgonens skydd mot den isande dimman men nu var de mest i vägen. Lilia hade denna första fredag fått lite tillsyn av hemtjänsten - en extra trygghet även om det bara tog en liten stund att micra upp lite mat.

Men nu varar påsklovet tom. annandagen och då kommer jag att hinna läsa alla ambitiösa elevers redovisningar av Odysseus förehavanden både i antikens perspektiv och bröderna Cohens.

Fågelmatningens nya placering gör att man oftare ser gästerna. Antalet steglitser har utökats till tre. Dessutom har en fasantupp blivit daglig gäst och är nu största herre på täppan. Kråka, råka och kaja får vackert maka åt sig när den färgstarke dyker upp.



De små håller sig på behörigt avstånd men är strax framme när de stora har fått sitt.



Denna grönfink verkar vara en av de två som flera gånger om dagen äter havregryn och solrosfrön. Den nya hängviden är populär plats för att få överblick -  en bra stund före lunchen måste man ju kolla läget så att inte de förskräckliga rokorna dyker upp. Men att äta tillsammans med steglitser går bra.



Så var det färdigätet för den här gången.


Tuppen spatserar mot staketet och lyfter med en rejält flaxande.



Fasanen har funnits sedan 1700-talet i Sverige då den började inplanteras och hållas för sitt goda kötts skull. Jag har faktiskt inte ätit fasan - men det är inget som brådskar. Det räcker att titta på dem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback