Ingen pudel synes än ...

Vi hade ju räknat med att kunna ha en ny hundvalp i februari. Men icke, det bidde inga valpar denna gång utan vill vi ha en hund som räknar sina anor från Morris Härbovi-släkte får vi antagligen vänta till i juli. Men det är kanske lika bra det - vid det laget har nog den stora ledigheten inträffrat och skolböckerna ligger på hyllan - eller snarare i alla tillgängliga hyllor.

Som alternativ till alla konserter var vi på bio i lördags. I rymden finns inga känslor blev det, en rikigt bra film. Sjuåringen med sin flickmamma en bit bort hade bestämt lika roligt som vi gamlingar och det är ju ett bra betyg. Fast det var ju inte en 'rolig' film vi såg, snarare en allvarlig studie i hur det är att ha Aspbergers syndrom. Nu ska den också skickas till Hollywood som
Sveriges Oscarsbidrag.

Annars verkar det vara en trend med olika former av psykiska varianter, inte minst bland känt folk. Stphen Fry, som får några år sedan 'kom ut' med sin bipolära läggning, toppar åter boklistorna i England med sin memoarer: The Fry Chronicles. Jag tycker att det ena exemplet efter det andra på böcker med psykiska besvär som viktig indgrediens har blänkt till när jag bläddrat igenom web- och papperstidningar senaste halvåret.

Det har blåst ordentligt senaste tiden och en hel del havsfågel har varit synlig. Mitt besök vid Glommens sten härom dagen resulterade i några havssulor, tretåiga måsar och en sillgrissla - alla dock på behörigt fotoavstånd som knappt ens räcker för identifiering. Det blir till att hålla till godo med ett ejderpar som guppade i vågorna:





Snålaste bilen? Det beror på hur bråttom man har. Men Aurishybriden går att köra billigt. Från Göteborg via Gottskär, där Lilia varit på lunchföredrag med en nevrologiförening, och hem, lyckades vi hålla bilen på 0,41 l/mil.
Det är ju ett gjädjeämne ändå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback