Skåne t o r

En aftonfalk var orsak till dagens utflykt. Lilia skulle åkt med men föredrog hemmets lugna vrå. Aftonfalken hade funnits i närheten av Höganäs i drygt två veckor och dagliga rapporter med bilder fick iväg Klas Göran och mig för att på detta sätt öka på mina kryss. Aftonfalk ska annars vara i Afrika så här års men denna ungfågel har tydligen kommit ur gängorna på något sätt. Oro för att den inte kunnat äta rätt föda har förekommit, då den mest lever av insekter som den fågar i luften. Här har mask stått på à la cartelistan.

Så här ser den ut i alla fall. När vi var där såg vi endast ett antal besvikna skådare som varit runt opch spanat sedan tidiga morgonen. Ingen aftonfalk idag. Kommer den tillbaka i morgon? Är den redan långt nere i Danmark, som en tillrest skådare från grannlandet frågade sig? Eller är den död, ett öde som tyvärr drabbat mer än en rar fågel denna höst.

Vi fick trösta oss med tornfalken, som ryttlade i backarna.


En liten tröst var dock en skylt som flimrade förbi och efterlämnade ett glittrigt stråk av trivsamma sommarminnen: Systrarna på skäret. När vi besökte trakten förra gången på någon semesterresa i någon gammal Mercedes, minns jag den underbara trädgården med alla botaniska rariteter, alla goda bakverk och barnens kurragömmalekar. Vi får göra en ny utflykt till Kullabygden och fika någon helg. Då kommer säkert Lilia att vilja vara med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback