Lilias dag idag

70 år blir Lilia idag. GRATTIS! Just nu har vi en mycket lugn hemmakväll med eld i öppna spisen. Det blir kalas först på lördag.




Men redan igår fanns en stor artikel i Hallands nyheter som ganska utförligt berättade om ett aktivt liv på olika sätt.
Här är artikeln! Bl.a. nämndes familjens musikaliska vanor. För en dryg vecka sedan var vi i Varberg och lyssnade till en konsert till förmån för Parkinsonforskningen och på torsdag ska vi åka till Helsingborgs konserthus, där vi har abonnemang det här spelåret.

Vintertiden har kommit - inte bara på klockan.  Temperaturen ligger på ca 5 plusgrader med regn i luften. Vår nyklippta hundraåring ligger företädesvis i min säng och sover mesta tiden. En promenad emellanåt piggar upp oss båda men sedan dröjer det inte länge förrän han försvinner. Än så länge klarar han att ta sig upp och borra ner nosen mellan kuddarna. Men det verkar b li allt svårare.

Men med det relativt kalla väder vi har det bra att ta lite längre utflykter utan att riskera att han drabbas av andningssvårigheter som i somras. Den här tornfalken höll utkik ända tills vi kom och störde.



En som inte nöjer sig med att bara skrämma upp tornfalkar är Brutus Östling, som nu ger ut ytterligare en fågelbok med mycket intressant text och utmärkta bilder. Har har nyligen blivit intervjuad i TV (Go'kväll). Han berättar bland annat om det enformiga livet i gömslen - för att kunna ta sina makalösa bilder. Här är en länk till programmet, där Östling kommer ett par minuter in i sändningen:
http://svtplay.se/v/1750376/gokvall/29_10?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1747491/sb,p102931,1,f,-1




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback