Helklippning av hund

Morris har varit riktigt långhårig, tjock ullig päls är nog inte alltid så bekvämt att ha på sig, särskilt inte inomhus. Ett bord belades med halkfria liggunderlägg och så var maskinsaxen igång. Tre timmar tog det och då tillkommer ändå lite finputs här och var. Nu är han som ett levande plockepinnspel. Hustrun påpekade att nog vore det värt en del hundralappar att slippa ha berg av pudelludd överallt. Jo, det är ju en tanke ...

Fåglarna fick vara i fred idag. Nu handlar det om att ladda inför kvälles konserthusbesök i Göteborg. Det första stycket, Ness' Low jive tillhörde den typ av moderna stycken som i vart fall jag inte kommer att lyssna på igen. Kanske var det ett krig som illustrerades?

Prokofjevs violinkonsert nr 2 i g-moll med solisten Vilde Frang var  en stor behållning. Denna drygt 20-åriga norska  hanterade sin violin med kuslig precision.

Sista numret var
Dvoraks symfoni nr 9, "Från nya världen". Eivind Aadland heter den norske dirigenten, som efter föreställningen belönades med stående ovationer. Två extranummer blev det, vilket är ganska ovanligt. I youtubeinslaget är Karajan som dirigerar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback