Aprilväder

Det är vår i luften. Bönderna i närheten har sått - höstsäd förstås - och den kraftiga sydvästen trycker in massor med fuktig luft över oss, rätt ofta är fukten något mer koncentrerad och märks då som ösregn. De goda stövlarna jag köpte är en välsignelse; att jag inte skaffat sådana förut?

Bankkrisen pågår och alla håller andan för vad som kan hända. Var det inte vi alla som under de närmaste tio goda åren log ikapåp med solen när vi tänkte på hur snabbt våra villor steg i värde samtiudigt som räntan var omöjligt låg? Det var bara att ta för sig. Den det finns som bekant inget som heter en gratis lunch, det kommer surt efter. Kan fastigheter som steg i värde med kanske mer än 100 % på mindre än tio år, istället sjunka i motsvarande grad? Det vore ju i någon mening inte mer är rätt - fast då var katastrofen ett faktum.

En liten tur till Morups tånge blev det när himlen klarnat i väster. En massa vadare  perforerade tångbankarna frenetiskt. Det måste finnas gott om småkryp som undgått den allvarliga bankkrisen.



Bland de närmare 150 kärrsnäpporna fanns en liten handfull småsnäppor, några större strandpipare och någon enda kustsnäppa. Vadarflytten är inte över ännu.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback