Stormigt igen

Är det våren som tågar in under sådant mäktigt buller? Det är  i alla fall inte snöstorm som drar in över västkusten även denna vecka. Flera plusgrader gör det uthärdligt att stå några timmar vid Glumsten eller snarare den lilla vidndboden som Falkenbergs ornitologiska förening rår om. Jag har ingen nyckel - ännu - men dagar som denna känns inte behovet så stort. Inifrån vindboden ser man ut genom en lucka mot väster och saknar den runtomsikt man behöver får att få bra bilder.

Nu blev det inte så många fåglar idag, någon tretåig mås långt ut, ett par sjöorrar på vågorna men inga direkta rariteter. Dock skönt att få se solen och det skummande havets raseri.
image605

Mitt i detta inferna hänger några trutar ganska stilla i vindarna. De hoppas kanske inte på att stekta sparvar ska komma flygande i näbbet på dem men en och annan ätbar bit kanske rycks loss från vågorna?


image606
Några ejdrar var i alla fall på väg söderut idag.

image607
Ett antal gråtrutar passerade revy på lagom fotoavstånd. Den omtalade sädesärlan visade sig inte i dag. Annars har den varit synlig vid Glumsten ett litet tag. Våren är på väg.



Kommentarer
Postat av: Kirsti

Sädesärlor.. det lät vårligt, det. Skicka dem dock inte hit norrut riktigt ännu, vi har långt till vår, känns det som. Idag -19 grader och ca 60 cm snö efter en rejäl snöstorm i torsdags. Inget för sädesärlor, alltså..:)
Trevlig söndag!
/Kirsti

Postat av: Anonym elev!

Det är verkligen jättefina bilder du lyckas ta, de är så fridfulla. :)

2008-01-27 @ 15:32:49
Postat av: Hans

Det var snällt sagt. Och då ska du veta att det var riktigt blåsigt i stormbyarna.

Mvh Hans

2008-01-27 @ 22:55:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback