... i de yttersta dagarna ...

Den 30 dcecember kan ju i en mening räknas till de yttersta dagarna. Man kan se tillbaka på ett helt år av allehanda omskakande men också glädjande händelser. Som kristen är man inte särskilt förföljd, i alla fall inte så att folksäger det i ansiktet och om det som sägs på ryggen vet man inget om. Bättre att tolka och tyda allt till det bästa.

Men att det finns en antikristen tendens på olika håll i samhället är ju ingen nyhet. Det senaste i den vägen handlar om vad påven egentligen sa i sitt tal till curian. Inte var det något angrepp på homosexuella, som en del slarvigt pålästa journalister påstått. En
artikel ur Dagen från julafton visar klart vad påven egentligen sa'.

En annan artikel ur Smålandsposten ger en känga åt självaste diskrimineringsombudsmannen. Själv känner jag mig både kränkt och diskriminerad när jag läser följande :

På den annars intressanta mediekritiska bloggen Second Opinion kritiserar kanslichefen på Ombudsmannen för diskriminering på grund av sexuell läggning(HomO) George Svéd det faktum att Dagens Nyheter återgivit påvens tal. Inte då för att referatet var uppenbart felaktigt, utan för att man "tillskriver religiösa extremister så stort utrymme". En miljard katoliker är alltså religiösa extremister. Förstår en ombudsman som jobbar med diskriminering att han exkluderar inte minst invandrade katoliker i Sverige med sitt språkbruk?

Dessutom säger kanslichefen på den statliga myndigheten att "Vatikanstaten inte bör ha någon inverkan på det världsliga området". Undrar hur den nya svenska ambassadören vid den Heliga Stolen Ulla Gudmundsson uppfattar att en svensk ämbetsman vänder sig mot en aktör som på många sätt driver en politisk linje som sammanfaller med den svenska? Under julnatten talade påven för fred, för världens utsatta barn och han tog speciellt upp situationen i Somalia, Sudan och i Mellanöstern. Viktiga politiska mål för katoliker, protestanter, muslimer, sekulära, svenskar och somalier. Trist bara att en svensk myndighet inte erkänner detta.

Det vore intressant att veta om dylika påståenden har stöd i diskrimineringsombudsmannens inatruktion. Vill man göra sig besväret går det an att titta in i de lagar som nämnda ombudsmannainstitution har att beivra - och för den delen också efterleva.

Vi var på IKEA i eftermiddags och handlade. I vimlet skymtade vi biskop Bertil och genast kom en massa goda minnen till oss från en tid då han mer än andra stod i centrum för våra andliga tänknade. Denne biskop har också en blogg med ett klart budskap. Vill man få ett alternativ till den alltmer tilltagande "f**ck it" mentalitet som breder ut sig, ska man läsa hans tankar.

Fåglarna har inte varit lika framträdande de sista dagarna. Några sångsvanar passerade och en bofink visa upp sig:




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback