Kyligare

En dag då man kommer hem före två är inte så dumt. Sol och blåsigt väder kunde bli en bra fågeldag. Havsfåglarna var dock inte synliga - nordliga vindar. Däremot såg vi de fyra roständerna igen på ungefär samma plats. Men när vi funderade över dem lite närmare och började leta reda på deras ursprung, fick vi tag på en artikel Club300:s tidskrift Roadrunner. Där fiv vi veta att de fyra fåglarna med all sannolikhet rymt från Nolhagaparken i Alingsås tidigare i höst, dit de strax innan införskaffats. Oklippta vingar och omärkta ben och vips iväg. Här finns mer att läsa.

I Ramsjöholms våtmarker gick förutom de vackra roständerna även ett knappt femtiotal sångsvanar och långt över hundra kanadagäss. Ett fyrtiotal bläsänder simmade omkring i den konstgjorda damman vid golfbanan.image556
Bilden är tagen vid en annan årstid varför dräkterna inte stämmer med årstiden.



Kommentarer
Postat av: Björn och Sandra från N1C!

Hej Hans! trevlig blogg du har, dock måste vi kommentera ett par felstavningar med tanke på att du är vår svensklärare och borde föregå med gott exempel. T.ex. så skrev du goilfbanan och bildfen. Illa Hans! Ne, vi skojar bara, hehe. ha det bra ses på måndag.

2007-11-08 @ 21:41:47
Postat av: Hans

Hej, det var ju alldeles riktigt att påminna om att det är självklart att inte lämna felstavade ord efter sig. Jag skäms lite, men i hastigheten är det lätt hänt: tjocka fingrar och små tangenter.

Hoppas jag hunnit rätta grammatikprovet till på måndag. Ha en skön helg!

Mvh Hans

2007-11-09 @ 20:17:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback