Det välsignade tåget

Bättre arbetsplats kan man inte ha. När man inte slumrar kan man se ut äver ett vårlikt grönskande landskap och rätt som det är kommer det en liten serveringsvagn och erbuder kexchoklad och kaffe. Ibland händer det - men inte idag. Då hade Burger King hittat vägen till mannes hjärta - genom magen förstås! Det går lätt att rätta nationella prov i den miljön.

Jag måste ju bara ner till tången och se om den svartbenta var kvar. Det var den. Morris la huvet extra mycket på sned och han fick följa med. Ett experiment för att se om tripoden skulle trassla in sina ben i hans koppel. Men han fattade galoppen och satt eller låg alldeles stilla bakom. Duktig vovve. Det blev korv och överbliven potatisgratäng efteråt. Duktig husse!

Jag kom lagom till småtärnornas parningsbestyr. De hade också sällskap av ett par silvertärnor, image263

de som flyttar från sydpol till nordpol. Och nu har de tagit lite rast här. Två tusen mil norrut och ungefär lika långt söderut när ungarna tränat upp sig för långflytten
image265

Så kom det en massa större strandpipare farande på snabba långa vingar. Men på merken ser de ut som små lustiga bollar där de kilar omkring för att hitta mat. Gul näbb, svart halsduk och något slags flygarglasögon modell ä. Eleganta gula ben. Dessutom fanns där kärrsnäppor med sina svarta magar. Tofsviporna är kanske de skickligste flygarna med snabba, tvära kast. Har väl goda insikter hur man levererar ursäkter för att käka insekter.
       

En tretåig mås gör snabba kast ovanför ett skedandspar - men det var vid Munkagårdsfloen igår.

Ja, plikterna kallar. Lite kvar av arbetsdagen är det, det skvallrar vissa rättningshögar om. Men själen flyger fortfarande omkring i arbetsrummet med hjälp av de vingar som flyttfåglarna lämnade efter sig.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback