Sommar

Det brukar ta en dryg vecka innan man är nollställd efter läsårets sista hektiska veckor då alla betyg ska sättas, något som föregås av stressade elevers inlämningar och redovisningar. De sista dagarna har präglats av stor trötthet - en sömninghet som inte sömn biter på. Men idag känns det lite bättre med ett par dagars vila från skolarbetet. Dock ska en del betyg ytterligare sättas men det ska gå. På fredagskvällen var det tårta med barnbarn som firade skolavslutningen,
image372

Bredbandstv:n funkar - den som Telia har ställt till förfogande, gratis fram till september 2008. Sen kan man säga upp det och slippa betala 129:-/mån. Det är inte riktigt samma kanaler som i parabolen, men jag slipper diskutera med hustrun när jag vill titta på något för egen del.

På fågelfronten är det aningen lugnare nu. Fast fyra skärfläckor ligger och ruvar på sina hemligheter och hoppas på ungar. De ungar som kläckts vid Munkagårdsfloen har redan nått ansenlig storlek. Idag var det ytterligare fem i viken. Oväder är påingående och det kan gå illa för ett par av dem som har sina bon lite får lågt. En svartsnäppa och en försenad kärrsnäppa deltog i födosökandet. Lite längre bort såg en ensam sjöorre på stranden. Sjuk? tre kenstska tärnor ömsom badade och plockade bland fjädrarna.
image373


Strax efter landade tre fisktärnor på stenen bredvid. Längre in i viken hade ett par av dem haft en uppgörelse med och blivit jagade av en större strandpipare.

image374
Igår hade en trut funnit något att kalasa på. Men den omedelbara och mycket speciella närvaron av femton ejderhonor skvallrade om att det antagligen var en av deras ungar som fallit offer. De anföll inte men närmade sig i tät formering och strök nära förbi truten.

Äntligen kom regnet, tätt och ihållande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback