Oväder igen - fast det går nog över denna gången också

Det är ändå något visst med att sätta sig på sitt tåg i en varm kupé och med gott om plats för benen. Jag avundas inte göteborgarna, som måste stå ut med sina överfulla, försenade, igenimmade och krängande bussar och spårvagnar i snöstormen. Nej, tåget är något extra. Visserligen blev vi 25 minuter försenade innan något annat blockande tåg lyckats ta sig därifrån, men sedan gick det fort. Idag kom serveringsvagnen med frestelser ganska snabbt efter avgång. En sallad med dricka för 55:- var nästan mer än prisvärt, åtminstone om man jämför med det fettkladd som hamburgarvarianten med pommes (uttal pom´mes, löjligt va?) utgör. Pastasallad med fetaost och tatsiki varade ända till Frillesås. Men det är inte värt att ta ut alla segrar på en gång. Färskt i minne finns de bägge veckor då tågen antingen inte gick alls eller att man fick byta i Kungsbacka och tränga in sig i en buss.

Parkeringen vid Västra bageriet är nu så full att jag när som helst kan räkna med att inte få någon plats där. Men i morse gick det bra i snöyran. Mickes däck står det på en skylt. Och även hans nya adress. Jag var hos Micke och fixade en punktering häromdan. Det visade sig att det var sju år sedan han flyttade sin gummiverkstad pga. rivning och nybygge. Man får hoppas att det inte blir något sådant förrän den nya stationen blir klar om ett drygt år och att man då fixar ordentliga parkeringsplatser i anslutning.

Äntligen hemma, nu med ett par kassar från Lidl, ditlurad av Anna, som påstår att där finns extra billig och bra keso att blanda med bär. Något för oss brödoholister. Dvs. man ska inte äta fem till sju brödskivor om dagen (om nu någon minns socialstyrelsens rekommendation för 30 år sedan) för då blir man bara fet. Eller så får man kuta så in i hoppsan för att förbränna allt överflöd. Alltså keso.

Snön drev i lätta snabba spiraler över vägen. Det kändes som att gå i teaterrök. I den tilltagande vinden och med ett allt tätare snöfall blir det intressant att se om drivorna går att forcera i morgon bitti. Hela vår nya perkering var snöfri men en bit bort höll en halv metersdriva på att växa till rakt över vägen.

Den nya jackan är precis gjord för detta väder. Med en stor kapuschong med fuskpäls längst ut kan man gå rakt emot vinden och snöyran utan att få det i ansiktet. Det gör inget att den är röd, även om jag inte gillar färgen. Den har fått absolution i snöstormen för resten av sin tid på mina axlar. Sämre svepning kan man ha.

Och medan vi ser jorden svepas in i ett snötöcken och i väntan på den slutliga svepningen, kan man låta ett ord ur 2. Kor få vara ledstjärna: Jag bönhörde dig när stunden var inne, jag hjälpte dig på frälsningens dag.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback