Påsken närmar sig

Långfredagens budskap om Jesus på korset har tonat ur högtalarna på tyska ett par timmar nu. Matteuspassionen av Bach ljuder ur både radio och dator. Datorn har ett något förskjutet ljud och samma melodislinga kommer något senare. Det går inte att ha dörrarna öppna.

Förmiddagen känns isande kall trots flera plusgrader. Men en nordlig vind biter i vantarna och får ögon att tåras. Lusekoftan hjälpenr nästan inte där på stranden när vi strävar på i motvinden, Morrisvovven och jag. Väl hemma kan han inte vara ut på vanligt sätt heller. Gräsmattan måste växka upp först och till dess får han vara på altanen utanför staketet men fäst vid ett rep.

Igår var Kerstin och Johannes här. Det var ganska längesedan vi träffades och nu blev det äntligen av. Laxpudding med skirat smör. Tårta. Ingen fastemat egentligen. Efter lunchen var det dags för en tur på byn. Idag hade ejdrarna kommit på sträckhumör och under vårt korta besök vid Glumsten drog tre sträck över våra huvuden. Stark västlig vind.
image220

S:t Laurentii kyrka 19.00, Skärtorsdagsmässa. Vi hade aldrig hunnit till Halmstad. Men det var en fin och stilla mässa med fylld kyrka. Så var då själva påsken inledd och själen får vila i avvaktan på påskdagens fest.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback