Så var det fredag

Äntligen fredag!

Så var det äntligen fredag. Den skönaste känslan är - vid sidan av att komma hem - att sätta sig på tåget och ha en hel timme åt antingen sina elevers alla politiska bloggar, ledare mm eller bara sitta och låta blicken försvinna i det flacka halländska landskapet. Tåget är danskt och kommer från Köpenhamn innan det vänder och far tillbaka. Som väl är fungerar inte städningen så bra, varför man kan  ha tur att hitta danska tidninger som någopn lämnat. Lycka!

 På hemvägen träffade jag en gammal elev som berättade om sina kurser hon går. Skrivandet dominerar och blir förhoppningsvis denna unga dams framtid. Det är hon värd som redan har bevisat sin skicklighet i att vinna  tävlingar etc.

Strålande sol. Motstod frestelsen (?!) att klippa gräset trots att det säkert är tre veckor sedan sist. Men jorden i Glommen är nu sådan att man ska låta växterna etableras först, sedan kan man klippa så mycket man vill. Alla gräsfrön jag sått ut i omgångar denna torra sommar ser nu ut att på ett eller annat sätt etablera sig.

En bekant till min fru var på besök. De studerade intensivt en vas från Tilgmans keramik, en gång beläget i Kortedala. Där hade denna bekant jobbat som dekoratör och hon kunde ganska precist tala om vem som utfört mönstren på vasen. Så fick denna arvepryl ett lite annorlunda värde än att bara ha blommor i. Emily, yngsta dottern har precis flyttat hem igen och placerat ett antal flyttlådor i sitt rum (mm). Vi hjälptes åt en eftermiddag tidigare i veckan och blev av med en fin soffa och två fåtöljer - på tippen. Man är nästan tacksam över att alla prylar inte bär sin egen intressanta historia med sig och därför  m å s t e  sparas. De räcker så väl med vasen ... Nu återstår en fåtölj till och ett ovalt soffbord att adoptera bort. Det blir säkert tippen i Falkenberg.

I morgon reser vi till Stockholm med sonen David, som precis fyllt 33. Lunch och middag med honom och Johanna, Ibsenföreställning på Dramaten. Det blir faktiskt sommarens enda längre utflykt.

Eftermiddagen gick åt till ett hysteriskt målande. Vackert väder växer inte på träd och måste utnyttjas till max. Även nästa helg går åt: på lördag kommer några goda vänner och hälar på, på söndag firar vi Emilys 22-årsdag och då kommer syskon och några andra vänner. Det är antagligen inte meningen att jag ska hinna måla hela huset i år.

  <!--[if !vml]--><!--[endif]-->


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback