Du är också helig

Han springer så elegant, Morris. Med sin smäckra nyfriserade kropp är han en påtaglig prydnad. Cykelturen utefter havet, bara vi två. Lilia har rester efter en rejäl förkylning och stannar gärna hemma. Men den höga, kalla luften, den obegränsade sikten och det mot horisonten alltmer krökta havet under en rymd så hög att den åtminstone kan likna kärleken - allt detta ger en grym livskänsla. Idag blåser det inte heller.Morris

Vid Glommens sten har ett knappt dussin fågelskådare samlats. Deras skraptecknande optik borrar sig in i ljusskikten som hägrar över strimman i väster, En alfågel har landat, ett streck med fem dussin grågäss plogar sig fram på hög höjd. Mot söder.

grågäss

Likt änglar på uflyktstur håller de god fart. Kylan ger deras vilja en extra skjuss. Bakom oss svirrar ett par dussin vinterhämplingar fram. De letar frön i det höga gräset. Så far de snabbt upp och motljuset spelar i deras vingar ... 

Idag åkte vi alla tre till katolska kyrkan i Göteborg. Vad jag har längtat efter rökelse! De heliga mysterierna blir sinnligen närvarande i rökelsskyarna som omger altaret. Det gläser av kalkarnas guld. Klockringning vid elevationen av nådemedlen och hela kyrkan på knä. Så följer kommunionen, människor i alla åldrar och av alla nationaliteter slussas i en till synes aldrig sinande ström långsamt framåt. Det känns som om alla folk under himmelen var närvarande. "Kristi lekamen" ... man får sin oblat, Kristi kropp och blir åter fylld av evighet. Här får tillvaron rätt proportioner igen. Släpp in det heliga och du slipper dras med dig själv sådan du är. Sträck vidare, våga lyfta, dra genom rymderna, dina grågässgrannar för dig genom lovsången, kyrie eleison - och plogen går med god fart mot Paradiset. Eller var det änglar som sträckte? Det är dig Han vill ha ... Du är också helig!
grågås



Efterföljande kaffe, våra kära vänner som vi träffar alltför sällan. Så dyker den engagerade gruppen upp som oförtrutet samlar in pengar till leprasjuka i Kina och alltid har en massa vinster på sitt lotteri. Jag tror att de flesta vinster återanvänds omgående men vad gör det? De leprasjuka gläds och mitt obetydliga bidrag har välsignats och underverket är möjligt.
Another day of victory.

PS. Någonstans läste jag att föreställningen om ledargåsen är starkt överdriven. Iakttar man sträckande gäss ska man finna att ledarfågeln endast leder ca 20 sekunder, sedan tar en annan gås över och så håller det på. Selma och Akka får ursäkta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback