Fågelliv

För någon vecka sedan ville datorn Återupprätta sitt liv. Det lät jag den göra - vad hade jag att välja på? Det tog 16 timmar, sådär. Sedan var Macen klar. Jojo, alla filer tillkomna efter juni 2014 var borta. Det tråkigaste var att alla bilder frpån barnbarnens besök helgen innan var borta. Machuset erbjöd test (à 500:-) för att utröna om det var mjukvaran eller hårdvaran som fallerat, och ev en ny hårddisk à ... osv. Men datorn verkar fungera igen, bortsett från filförlusten. Men vem vet, de kanske dyker upp. Jag kör på så länge det går.
 
Senaste besöket på Morups tånge var lite speciellt. En havssula låg på en av stenarna ute på stenbarriären (Karet). Efter ett tag resteden på huvudet och började studera alla storskarvar och trutar i omgivningen.
 
Nog har vi sett havssulor passera under blåsiga dagar, ofta i orisontlinjen men ibland överraskande nära. Den här har säkert haft det jobbigt i de senaste dagarnas hårda blåst och helt enkelt slagit sig ner på den närmaste klippan, en dryg meter hög. Egentligen skulle den väl ha varit mellan Skottland och Nordnorge istället.
 
 
  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback