Alexander - tre år idag

Det är något visst med födelsedagar, det kan tom. en 70-åring tycka. Men när man bara är tre år gammal, kanske just den födelsedagen sätter ordentliga spår. Nu är man stor nog att kunna önska sig radiostyrda bilar och annat avancerat - och man blir överraskad och får oväntade presenter. För att inte tala om all     uppmärksamhet som varar i dagar: kalas hemma, barnkalas för kompisar, uppvaktning på dagis och lite
senare mötet med alla släktingar som inte kunnat vara med tidigare.
 
 
Därför säger vi vårt allra hjärtligaste G R A T T I S! 
 
Just nu är det stora skaror återvändande fåglar. En del av dem, f.a.vadare, stannar till vid Morups tånge. Jag tog mig dit härom dagen - det var längesedan jag var där. Men jag fick mitt lystmäte och försökte fotografera så många som möjligt.
 
Det är ofta ungfåglarna som återvänder så här års. En kärrsnäppa och en större strandpipare, bägge årsbarn, skyndar åt var sitt håll  på stranden. Det kryllar av små larver och kräftdjur och alla verkar hysteriskt hungriga
 
och pickar frenetiskt i sig födan.
 
 
I Korshamnsvikens södra ände har mängder med gäss samlats, kanadagäss och grågäss. Det är möjligt att där finns andra gäöss också men jag har inte haft möjlighet att syna dem avar och en. Det låter starkt om dem.
 
Bland alla vadare finns en liten grupp ängspiplärkor. De rör sig raskt över "skafferigolvet" och hittar snabbat ätbarheter.
 
Men åter till vadarna. De små kärrsnäpporna och strandpiparna är verkliga småfåglar i sällskap av brushanarna som spatserar här och där.
 
 
Några unga kustpipare går också omkring och pickar i sig föda. Deras föräldrar har redan gett sig av söderut; de flesta flyger till Afrika. Nu är det dags för 'ungdomarna'. De nöjer sig med att stanna i Europa utefter ebbstränder. 
 
 Jag märker att mina kunskaper har tunnats ut det här året. Jag får ägna mer tid åt fågelskådning - det var ju därför vi flyttade hit!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback