Sommaren går

En vecka har veck-lat ut sig och tagit slut. Vi har haft uppiggande besök av Engelbert, Birgitta samt kusin Ulla i måndags.





Ullas fina vovve Ziggy, tidgare spansk gatuhund, hälsar på Silver och Unice. Han har ovanligt goda egenskaper - kanske förvärvade under helt andra förutsättningar än våra familjehundars. Stor integritet präglar honom.



Anders och Eva var här i onsdags. Just nu är jag speciellt intresserad av hundar och därför var Evas berättelse om tiken Kiaras sätt att uppfostra en annan tik som behandlat ett par valpar illa: hon gav den felande tiken en avhyvling och valparna tröst och upprättelse. Intressant att hundrelationer kan vara så mycket mer utvecklade än man tror.

Våra valpar har hunnit bli arton veckor vid det här laget och växer stadigt. Men den litet mindre Unice har inte vuxit ikapp även om hon är den mest initiativrika av de båda. Under våra promenader har vi stött på en annan storpudel som är släkt med våra små - sådant är mycket stimulerande och intressant att höra. Efter vad jag fått veta är grå storpudlar de lugnaste, något som tycks stämma bra. När vi möter någon annan hund på promenaden, dröjer det inte länge förrän de sätter sig ner jag får beröm för att de är så väluppfostrade ... 
Men de kan detta också:


På torsdag var vi på teater i Varberg. 123 Schtunk har lämnat fästningstältet bakom sig och
flyttat in i Sparbankshallen. Det var några snäpp bättre, i synnerhet som det regnat hela dagen. Inget tältväder m.a.o. Nu var det Kung Lear som bildade inramning till lösnäsornas hejdlösa humor. Denna gång hade utfallen mot publiken dämpat sig avsevärt och det vann alla på.

Fågeltrafiken sedd från vår tomt är en smula enahanda. Visserligen är det många individer men 90% av alla fåglar som drar förbi är kajor och råkor. De kommer från sydost och är alltid på väg åt samma håll. De övriga är till stor del svalor och tornseglare. Tornseglarna har ofta hög höjd medan ladusvalor (nedan) och hussvalor inte sällan flyger på 1 dm höjd - som idag under ösregnet. Vi var på väg till hästhoppningen - stora hopptävlingar har pågått hela helgen på Glommens hoppcenter - och vi mötte den ena svalan efter den andra på superlåg höjd.



Tornseglarna är också skickliga flygare. De är svårare att komma nära eftersom de flyger högre - men kameralins och dator är utmärkta hjälpmedel för att komma dem närmare inpå livet.

Fjärilar är pudlarnas största nöje - att jaga. De flyger fram över blomsterängen och gör viga skutt högt och så hör man käkarna som smäller till. Men fjärilen är retfullt borta - hundarna har helt tappat spåret.
Här är en vitfläckig guldvinge som rullat ut sin nektarslang.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback