Tvättar vi oss för mycket?

På TV pågår just nu en diskussion om allergier. Ca 40% av alla barn blir allergiska på något sätt. Orsak: för hög hygien. Alla mikroorganismer vi tvättar bort, skulle behövts för att bygga upp kroppens försvar. Tur att man hade sin barndom under en tid då skolan badade barnen en gång i veckan - eller var det en gång var fjortonde dag? Hade man inte tvättstugan en gång per månad? Jag har svaga minnen om barndomens  tvättstugor, jag minns särskilt lukten av cementgolv och tvättpulver. Här går tvättmaskinen minst ett par gånger per dag. Men vi är väl för gamla för att bli allergiska, varför vi fortsätter vårt hygienrace. Mitt i alla dessa tvättbestyr har Barak Obama blivit president i USA. Han verkar ha en stark vision. Nog sagt om världens förste svarte USA-president. Må det gå honom väl.

Vädret har varit råkallt och dimmigt med vissa inslag av solsken. Sidensvansarna finns snart sagt överallt. De hittade t o m till vårt fågelbord, där nytt solrosfrö finns. Råkorna är mycket inelligenta och har kommit på knepet att stå med ett ben på staketet och på så sätt nå fram till fröna.


Lovveckan har försvunnit och efterlämnat minnet av ledighet. Men det förflyktigas snart. Men tillbaka till sidensvansarna. De svärmade runt fågelbordet.


Nu har de satt sig i ett närbeläget träd. men alla röda bär i häcken har tagit slut. Vad ska de livnära sig på när vinterna ruycker närmare?






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback