Vit stork

Mer fågelliv än på länge har det varit. Efter den mycket givande fågelkursen på Öland är det spännande upplevelser som väntar i hemtrakterna. Dottern Emily rapporterade en vit stork när hon var på väg från köprundan på Ullared: i Köinge fanns den och några andra skådare som beundrade fågeln .


Ett stycke härifrån finns en korttålärka kvar idag. Vi får se imorgon om den finns kvar.

Men Ölandskursen kommer att bevaras i minnet under lång tid. Ett vimmel av inflyttande småfåglar fanns i träden, där  de febrilt letade efter ätbara insekter.

Akrobatiska konster är inte ovanliga.

En svarthättehona var en av skönheterna på födojakt. Här får den ett ögonblicks eftertanke innan de snabba fladdret börjar igen.




Även om  härfågeln var höjdpunkten i en mening, var den lite för långt borta för att få bra bild på. Att fota en nattskärra var däremot ingen konst (!) om man nu hade en utmärkt ledare/lärare för kursen - tack Pav, som kunde se var den ovanliga fågeln slog sig ned och som därefter förflyttade sin tropp på att fågeln blev kvar i sin dvala - och vi kunde se och fotografera den lätt:


Jag trodde nog aldrig att denna fågel skulle gå att fotografera alls men av någon jag mötte i Södra lunden fick jag veta att dagen innan hade denna eller en liknande legat och sovit på muren ner vid Ottenby. Det gäller att vara på rätt ställe osv. Contax genom tuben gick lättast att använda.

Ottenbydagen började 05:00 med regnet hängande i luften. Det blev dock bättre frampå dagen. Regnet hade dock tvingat ner fåglarna på Öland och medverakade till det stora utbytet.



Denna grönsångare har blivit ringmärkt och kommer strax att återfå friheten. Vi fick anledning att diskutera handpenneprojektionen som vi diskuterat under ett teoripass tidigare.

Citronärlan blev en av de stora upplevelserna för många. Den syntes tydligt genom tubkikarna men det var svårare att få ett bra foto av den.


Ingen riktig skärpa - den det betyder nindre då minnet sig är så skarpt.

Sista dagen i Beijershamn var en mycket lyckad dag. Sommaren hade  kommit och marken torkat upp. De tidigare regndagarna var glömda och vi kunde koncentrera oss på de många olika fåglar som skymtade mellan träden: halsbandsflugsnappare, nötskrika, parande stenknäck eller mindre hackspett.



Detta var endast några glimtar från en givande kurs. Det blir fler, det är vi säkra på.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback