Inför den annalkande orkanen

Vi håller i oss redan. Alla varningar har vi tagit till oss. Emily är hos kompisar i Onsala. Oroliga mamman har väl ringt ett halvt dussin samtal och framhållit, påpekat, vädjat, befallt osv. I alla fall så att hon är hemma innan det börjar. Imorgon kulminerar det mellan 9 och 12 på förmiddagen. Den 14: januari 2007. Kanske en minnesvärd dag, en ödesdiger dag, en dag utan el, utan frys och kyl, utan varm mat. Ja, vi tar inte ut något i förväg, men strömmen gick i gatlamporna för ett par tre timmar sedan och då blåste det knappt alls. Men väskustbanan ställer in i morgon förmiddag. Blåser det 35 sekundmeter kan man inte stå upprätt. För att inte tala om alla trän som inte heller kan stå upprätt.

                 

Nu har jag testat att lägga in fyra bilder bredvid varandra. Klickar man på dem, blir de större.  Nu känns det som man kan ge sig fotot i våld. "Mörkrummet" har man på bildskärmen och inga framkallningsvätskor, termometrar, torkapparater gör sig längre besvär. Och med Photo Shop kan man nästan göra vad som helst. Vad saknas - ja kanske en skrivare. Men jag har en ganska ny Canon bläckstråle som SIBA var vänliga nog att ge mig då den gamla torkat ihop och det fanns en treårsförsäkring. Nu gäller inte sådant längre så jag hade väl tur. Men eftersom bläckstråle är dyrt att skriva ut stora färgbilder med, lär väl den också torka ihop. Så roligt var det. I stället finns en Konica Minolta färglaser som ger hyggliga färgutskrifter till betydligt lägre kostnad - på vanligt papper. Ja, ja, skryt lagom.

Vinn en Canon 400D - det inbillar jag mig att jag kan göra. Smartson innehåller förutom den oundgängliga reklamen även denna tävling. Ett par formella frågor ska följas av en slogan och så är saken klar. Kolla om du vill! Emily vann ju en Acer laptop på precis detta sätt för ett drygt halvår sedan, så det är fullt möjligt. Den språkligt lagde har ju ett försteg.

Ja, nu få vi dra täcket upp till nästippen och hoppas att taket är kvar i morgon. God natt!








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback