Röda ryggsäcken

Ryggsäck är det egentligen inte, det är en mycket väl inredd väska försedd med remmar för att bäras på ryggen. Nu äntligen är den lagad och jag kan förvara allt löst i den utan att ett enda papper blir skrynklat. Det är gôtt.

Körframträdande i Vinbergs församlingshem tillsammans med en jullandgång. Blir det hårdbantning i morgon? Grönsakstallrik, jo, jo, det får gå. Gideoniterna hade arrangerat, de som, delar ut små biblar på alla högstadier.

Imorgon kväll är det körövning igen och på fredag är det adventsvesper i Ljungby kyrka. Orkar jag det???

Igår var det ju första advent. Trots att det var den 2/12 hade Anna födelsedagskalas. Hon föddes ju på en första advent en gång men det var den 28:e november. Hosianna! Och Anna blev det bara just därför. För 36 år sedan. Stora barn.

För en gångs skull var vi i svenska kyrkan i Herting och firade mässa. Det kändes mycket hemtamt och naturligt. Trots att vi lämnat kungliga svenska salighetsverket känner vi oss välkomna ändå trots att vi inte bidrar till verksamheterna med vår kyrkoskatt. Men det har vi å andra sidan gjort i alla år tidigare så något dåligt samvete har vi då rakt inte. Men det fungerar bra i Falkenberg med det kyrkliga livet, så bra det nu kan vara trots allt får man väl lägga till.








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback