Fåglar för en gångs skull

Medtages: kamera med teleobjektiv och kikare. Första anhalt, den lilla skogen, dvs. det man lämnat kvar av någon outgrundlig hänsyn. Där sitter den, hackspetten. Genomsöker barken, slår en virvel klättrar upp för stammen, palperar ytterligare och drar ut något, vad det nu är. Äter.
 
Ivrigt flyger den ett par meter, slår sig och proceduren börjar igen. Det är ganska skumt där, under tallarna men datorn gör underverk med mina bilder. Färger och skärpa framträder när jag lägger på lite ljus.
 
Dagens sensation - en vitgumpad buskskvätta har besökt Morups tånges fyr och hållit sig där hela dagen. En smärre invasion av tillresta har njutit av den lilla fågeln, som uppenbart varit mycket frikostig med att exponera sig.
Det är fjärde gången den visar sig i Sverige, varav andra gången i Halland. Nu är det en ras av buskskvätta, 
HEMPRICHII, och den ger inget nytt kryss. Men tillräckligt intressant ändå för att skapa 'drag'. (Drag show??!)
 
Vi får se hur länge den stannar. Idag är det två dagar.
 
Hannu och jag skådade havsörn i förrgår, idag var vi på Getterön för att leta rödhalsad gås. Gäss såg vi i stora mängder med den rödhalsade var för långt borta. Snatterand missade vi precis med kameran men en rörhöna fick Hannu in i sökaren innan den också försvann in i vassen.
 
En skicklig akvarellmålare fick vi också möta, Imponerande känsla och precision i hanterandet av pensel och färg. Anders Nothagens hemsida finns anledning att besöka ofta!
 
Lilla gömslet gav oss några fina motiv. Här är ett par grågäss:
 
Men knölsvanarna, så vanliga, är ändå det som drar ögat till sig. Diverse halsakrobatik visades upp. En del i vårbeteendet?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Emily

Häftigt att du fick se den ovanliga fågeln! "Vitgumpad" är också ett ovanligt ord :)

2014-04-22 @ 22:28:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback