Snöstorm

Det snöar ute - det fattades bara det. Efter de senaste månadernas gastkramande kyla, med allt hopp ställt på vårvärme, kommer detta i stället. Jag tittade för säkerhets skull på den danska sajten DMI - vejrkort. Där var några små, ganska obetydliga nederbördsmarkörer. SMHI:s radar verkade ha mer snö att bjuda på men Glommen föreföll att ligga utanför radarekona. Så nu är det bara att hoppas att det slutar att snöstorma. 
 
På förmiddagen vanddrade vi i det slösande solskeet över  strandängarna vid Morups tånge. Några sånglärkor hade  redan intagit rymden och drillade i den tvågradiga "värmeböljan".
 
 
 
Skärpan blir bättre när fågeln sitter still; i den tidigare bilden är sånglärkan på väg upp. Inom parentes - många av vinnande bilder är ganska oskarpa och inte sällan i svartvitt.
 
Men våren har fler budbärare. Ett par snösparvar for omkring och letade föda i det torra gräset. Någon gång satt de still och man kunde fåt ett foto av någon av dem.
 
 
Men öronen fylldes snart av det typiska vinandet från knölsvanparets vingar: en skön syn.
 
En ensam tofsvippa fick representera vadarna - de var säkert någon annan stans idag - om de överhuvudtaget kommit igenom Danmark ännu. Men på en takås i Glommen satt ett par turkduvor och sjöng kärlekssånger för varandra. Men de har å andra sidan uthärdat vintern i Glommen.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback