Varmt

Vi var på Fredriksdalsteatern i lördags, Lilia och jag. Att resa till Skåne är belöning nog: man kommer in i ett helt annat landskap och anar ett annat kynne, inspirerande, även om man inte hinner prata med särskilt många skåningar. Och de flesta i publiken verkar vara tillresta turister. 
 
'Allå, allå' har gått varenda vecka på BBC entertainment. Jag såg aldrig serien på 80-talet, kanske för att vi inte hade så många kanaler. Nu har jag sett den hela vintern och våren i repriskanalen från BBC. Så när handlingen rullar fram, vet man i allmänhet vad som ska hända. Det förtar spänningen en liten smula. Å andra sidan går man inte och ser en klassiker för att få veta hur det går; teater har andra värden, så det är inget som egentligen stör.
 
SvD:s recension finns här, SR skriver på detta viset. Visst är det många kvicka repliker, god tajming och många som skrattar. Men det är kanske inte för allt buskisflabbande som jag trivs på Fredriksdalsteatern - det är helt enkelt mycket trevligt att vara där. Bra ensamble,  god ordning, kaffekorg, bra 'salong' med vindskyddande och skuggande höga häckar och för handikappade kostar en rullstolsbiljett bara en hundralapp. Omtanke! 
 
Även om serien gått på TV tidigare finns det egentligen ett ökat intresse för tidsepoken; det vittnar alla Hitlerbiografier om som fortsätter att komma ut i den ena upplagan efter den andra. 
 
Vad gör man när sommaren levererar den ena varma dagen efter den andra? Lördagen var den varmaste i år med 31 grader i närliggande Ängelholm. Jo, man klipper sina pudlar ända in på skinnet. Antagligen finns det någon regel som inte tillåter det men det sätter jag mig över. Är det närmare 30 grader varmt ser de ut att må bättre med snaggad friss.
 
 
 
Lite spinkiga men betydligt skönare att slippa all päls.
 
Lite bensinekonomi kan man ju inte avstå ifrån. Helsingborg t.o.r. är ca 26 mil. När vi startar är det fulladdat, dvs. de första två milen är gratis. Ikea i Helsingborg brukar vi äta middag på och då kan vi ladda batteriet ytterligare: 12,5 km kom vi på den laddningen. Summan av det hela blev 0,35 l/mil för denna resa och slår man ut det hela på de dryga 400 mil vi har haft vår Prius, har förbrukningen höjts något, från 0,24 till 0,25 l/mil. Men man får inte glömma att alla gratismil till och från Falkenberg återställer ordningen.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback