Verso

Toyota Verso testad av Vi bilägare
Så var den här, den bil som ska möjliggöra att vi kan ta med Lilias nya, elektriska rullstol utan att behöva montera ner allt och ta med de elmotorförsedda hjulen separat. I det skicket är den för tung att lyfta, ja, även med enbart de medföljande 'vanliga' hjulen är den i tyngsta laget för att min rygg ska trivas.

 
Den har dieselmotor och sju sittplatser men de två sista blir bonusplatser. Det var möjligheten att placera en rullstol utan att fälla ihop den som fällde avgörandet. Men det finns mer - arbetsterapeuten bidrar med ett par ramper så att man lätt får upp den i bakluckan. Ramperna kan bli två mter långa och användas när man ska forcera en trappa eller annat hinder - med Lilia i rullstolen. Så nu har vi bara en bil men det kan ju räcka.
Det är dock ingen miljöbil. Dieselmotorn har dock ett partikelfilter som sänker skatten rejält. Sedan brukar det vara så att bensinbilar drar något mer på landsväg än vad som sägs i tabellerna medan det brukar vara tvärtom för dieslar. Det ska bli intressant att se om man kan komma under en halvliter på milen.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback