God fortsättning

Det nya året kom. Raketer och knallar satte skräck i båda vovvarna redan tidigt på eftermiddagen. Det var värst för Silver, hon satt tryckt mot mig hela kvällen i soffan och bara darrade. Vi tog oss ut ett par gånger då det verkade vara lugnt, men alltid var det något som knallade på avstånd.
Det var ändå skönt att vara ensamma hemma och kunna se på TV i lugn och ro. Fråga mig inte vad det var men Grevinnan och betjänten fick man för en gångs skull se. Men vi hade inte orkat eller kunnat göra något annat under rådande förhållanden.
Nu har det gått en dryg vecka på jobbet och på måndag verkar jullovet allt mer avlägset - mitt sista jullov? Troligen får jag ögna mig åt allt det där man gör när man inte måste sätta sig på tåget till Göteborg.

 

 

Vi hälsade på hos Helena och Peter några dagar efter jul. Här tillsammans med Elina. Bilden är tagen utan blixt och med stearinljus, ISO 12 800. Det går ju att fotografera i svagt ljus numera. Jag minns från gymnasietiden för bortåt 50 år sedan när vi skulle lussa våra lärare och jag tog bilder med Ilford 36 DIN i ljuset av levande ljus. Svartvitt, kornigt men det funkade. 36 DIN borde motsvara 3200 ISO. Den här bilden är en smula kornig men inte störande mycket i den här storleken.
Födelsedagskalas ett par veckor efter jul hade barnbarnet John, som blev femton nyligen. Kalas igen men här var det välgörande fritt från julens läckerheter. Istället fick vi olika pajer, bl.a. västerbottenspaj , som John specialiserat sig på. "Vad månde bliva ... " osv.

 

 

Härligt, nu regnar det igen! Bägge pudlarna är nyklippta. Deras valpull fick jag klippa på fri hand med det kortaste skäret. 9,5 mm skäret klarade inte detta mjuka hårsvall. Kanske någon specialist har ett bra tips för mjuk hundpäls. De fick annorlunda öron när det långa hårsvallet försvann.
Bollen är bättre än pinnen - den är lättare att kasta långt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback