Bröllopsdag

44 år är en lång tid och för ett äktenskap är det en försvarlig period. Visseligen skymtade jag i tidningen idag ett par som varit gifta i 79 år och det är nog svårslaget. Men vår bröllopsdag igår, den 17/8 var tillräckligt festlig för att räknas. Vi firade genom att äta lunch på Glommens fiskrestaurang, som ligger intill och med vidsträckt utsikt över havet. Rödspätta respektive wienerschnitzel blev det och det smakde utmärkt. Tyvärr var allt i desertväg slut - men vi hade bunkrat upp med SIA-glass hemma så det löste sig på bästa  sätt.
 
Vi försökte minnas hur vårt bröllop gick till den där augustidagen 1968. En del minnesluckor fanns och de kanske inte blir ifyllda förrän jag börjar bearbeta de många diabilderna som ska skannas in så småningom. Men det är ett större projekt som pensionären kan ägna sig åt och än så länge är det mer närliggande saker som ska genomföras. Men vi mindes att det var komminister C-G Sjögren som vigde oss i Allhelgonakyrkan i Kortedala, att organsiten Claes spelade Bach och dessutom såg till att hela vigseln spelades in på band. Det var på en rejäl rullbandspelare och hittar vi bandet (!) har vi väl ingen möjlighet att spela upp det.
 
Vi åt kalkon, minns jag. Vilka som var bjudna till bröllopet har vi hyfsad koll på men de där bilderna borde kunna hjälpa oss att bekräfta det hela. 
Ett foto från Atejé Hällås har vi i alla fall och det får väl duga för en påminnelse. Vår bröllopsresa gick till Köpenhamn och pågick parallellt med den sovjetiska invasionen av Prag. Att Nato hade lagt flottenheter i Nordsjön fick vi reda på först senare. Vem vet vad som kunnat hända i det kalla krigets Europa?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback