Vår, vår, vår



Nu kom sävsparven, vår gråsparvsliknande vän med vit halsduk. Dagens skörd går i vårens tecken. Så gjorde även jag när jag smet ut ett tag efter den sena frukosten. Fyren vid Morups tånge är en säker riktpunkt även för fåglarna. Visserligen har de GPS-liknande utrustning men påtagliga synbara manifestationer i landskapet är viktiga. Dels skjuter Halland ut en bit i väster, så finns fyren men också Glumsten (Glommens sten), det stora flyttblock som ligger bara några meter från havet på den utskjutande udden och har varit och är ett sjömärke av stor betydelse.

Men det som ändå satte spår i själen var alla backsippor som just nu slår ut, alldeles intill fyren.








En gransångare hoppade omkring och fångade insekter, inte långt därifrån höll två gråsparvar på med att inreda sin nya våning.


En bit upp höll sånglärkan på att sjunga till sig någon maka. Allt händer på en gång.



Fru Hämpling har väl inte dräkten helt under kontroll - men i dessa tider kan man inte begära att man ska se perfekt ut.


Särskilt inte som maken också verkar ha fjädrarna på ände. Hade de sett prydliga ut kan man vara säker på att de haft tråkigt.



Stenskvättan får hoppa omkring ett slag till innan någon hugad hona kan rufsa om hans fädrar. Men det ska väl inte dröja så länge. Alla verkar har bråttom att uppfylla jorden med vad det vara månde.



Till och med tallkottarna ser ut att ha det bra i denna vårens tid, där de hänger i väntan på att deras frö ska mogna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback