Vilken toffel smakar bäst?

Först tänkte jag att man kunde ha dem till att testa vilka fotbeklädnader som innehöll äkta skinn eller läder, ända tills en av dem gav sig på min ena sandal. Den har enbart textilmaterial men det tycktes inte bekymra. Men "gnaget" varade bara ett par minuter, sedan sov de båda skönheterna djupt på min matta. De  är ju bara tre månader och små barn i många avseenden.

Vi blev mycket väl mottagna av uppfödaren Agneta med familj. Mamman till valparna var mycket kärvänlig och hälsade artigt på pudelvis med tungan och svansen. Vi kände oss välkomna! Så efter alla formaliteter fick jag de båda nyförvärven i famnen, placerade mig i baksätet och Anna, dottern, körde. Det verkade bli en fridsam tillställning. Hundarna somnade ganska snart. En del illamående skulle vi räkna med - och så blev det. Men det blev ovanligt lite obehag av det - och nu är alla plädar, handdukar och överkast vi inrett bilen med tvättat och rent.



Man kan ju tro att de är ganska stora - men det är de inte.  Eunice, den mindre av de två, sitter till höger i bild. Hon verkade vara följare och pudeln till vänster, Silver, märkbart större. Men det är som med oss själva, en del blir två meter med andra för nöja sig med en halv meter mindre kroppshydda. Det är bara charmigt.



Det tog någon timme för dem att nosa runt sitt nya revir, besöka alla buskar, leta rätt på sådant som man kunde tugga på och så springa några ruscher in och ut genom huset. Nu var det varma i kläderna och började leka sina egna vilda lekar genom att låtsasfightas. Varning för otäcka bilder!



Det ser ju ut som ett otäckt hundslagsmål men bestod i lekfulla små utbrott eller jakter runt om i trädgården. Lärorikt  också att se att lilla Eunice kunde vara nog så ettrig och hoppa på syrran med stor frenesi.



Ibland var det bara snabba, virvlande pälsburr som rörde sig blixtsnabbt, än var Silver underst, än var Eunice den jagade.






Tänk att mjölktänder kan se så hotfulla ut ... men det måste de, en vacker dag är det 'på riktigt'. Sekunden senare avbryts leken för att återupptas inom någon minut. Det är väl att de har varandra, där de kan utöva sitt naturliga flockbeteende. Och varje gång jag kallar kommer de sättande och ska helst hoppa upp i famnen för att - slicka mina öron! Gjorde gamle Morris det? Eller har jag bara glömt det?

Nu sover de små liven. I morgon kommer en ny dag då de ska upptäcka massor av nya saker och alla grannar som ännu inte varit framme och känt på den silkiga pälsen kommer att förundras över att det kan vara så mjukt och ja, underbart att bara känna på len valppäls.




Kommentarer
Postat av: Vivi-Anne

Grattis!

2011-06-03 @ 16:44:21
Postat av: Hans

Tack för det. Har du själv fått valp/-ar nyligen?



/Hans

2011-06-03 @ 17:50:41
Postat av: Jaana

Ååh vad små och söta de är, hur gulliga som helst verkligen! :)

2011-06-03 @ 18:23:28
Postat av: Stina

Vilka små söta busfrön,är det storpudelvalpar?

2011-06-04 @ 20:06:42
Postat av: Hans

Hej Stina!



Jo, det är storpudelvalpar men i tremåndaresåldern är de inte så stora, precis. Men de är busiga ibland - och så kan de vara alldeles förtjusande lugna. Morris bjöd oss alderig på "hundslagsmål". Men efter ett par minuter har de hittat på något annat. Kom snart och hälsa på!



Hasse

2011-06-04 @ 20:23:36
Postat av: Hans

Hej Jaana!

Jo, jättesöta och fullkomligt oregerliga när det kommer någon med härliga öron och näsa att slicka på. De har de längsta hundtungor jag sett och det är svårt att undkomma.

Hans



Hej Stina!



Jo, det är storpudelvalpar men i tremåndaresåldern är de inte så stora, precis. Men de är busiga ibland - och så kan de vara alldeles förtjusande lugna. Morris bjöd oss alderig på "hundslagsmål". Men efter ett par minuter har de hittat på något annat. Kom snart och hälsa på!



Hasse



2011-06-04 @ 20:30:47
Postat av: stina

Hej Hasse,ett försenat Grattis.Vi är på Gotland,reste hela dagen i går.detta är den enda adressen jag har förutom Lilias.

Lasse och Stina.

min adress är
[email protected]

2011-06-09 @ 16:00:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback