Sista timmen

Just idag tog undervisningen slut - sista lektionerna för läsåret. Oändligt skönt tycker många och jag har ingen avvikande mening. Det är bara bra att få växla tempo. Fast det återstår några planeringsdagar innan sommarlovet bryter ut.

Emily kom hem på sin lediga dag och fick umgås med valparna. Hade hon kunnat hade hon tagit med sig en hem. Vi letade efter hundbadet i Olovsbo men det verkade nedlagt. Istället tog vi oss ner till vattnet nedanför fyren och där fick de båda pudeltjejerna sitt första dopp - frivilligt.




Det var halt och slipprigt på stenarna. Hade det varit sandstrand, skulle de nog ha simmat ut en bit.
Strandängen var blomrik. Det sparsmakat magra strandgräset bildade en lämplig fond mot blomsterprakten.





Vi åker rätt ofta bil ner till strandpromenaden. Det blir för långt för de små liven att först gå dit. Det är alltid spännande med nya miljöer att "lukta in på". Än så länge får de plats i bakluckan på bilen.



Det är inte bara havet som lockar. I den romantiskt klingande Galtåsbäcken växer Iris och andra blommande växter:


Så har vi förstås ännu fler fåglar som bygger bo, lägger ägg och matar ungar, som den här törnsångaren:



Så har cirkeln slutits, ett nytt varv har inkletts och kanske nästa år sitter det en ny fågel som matar sina ungar för första gången.

Ett glädjeämne till är att våra pudlar trivs i de ganska dyra hundsängarna. En vanlig matta, eller tom. ingen alls går i princip lika bra men vi är tacksamma över att våra investeringar kommer till nytta.









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback