Det våras lite grann

När regnet sköljer ner från tunga skyar, som vårtårar på ångestens våta frost, känns det genast lite lättare: detta isrike kommer att en dag vara slut. Visserligen är en del av nederbörden underkyld men det är bara en tidsfråga innan broddarna inte behöver sitta på. Vårskodd istället för broddad. Men att lägga undan broddarna är nog ingen god idé - ny kyla är på gång!


De nios sammanträde under fröhuset - idag hade tom. några vågat sig fram på denna sida av staketet. Men vaksamheten är total; jag fick smyga fram för att inifrån vardagsrummet kunna ta denna bild. Vips var de på andra sidan staketet. Men visst är de granna våra rapphöns. Jag tror att de har hittat ett bra matställe.



Gråtrutarna försöker vi att hålla borta från fågelmatningen. Det verkar som om det lyckas eftersom kråkor och råkor inte längre kan nå fram till fröautomaten och det därigenom inte sprätts ut en massa frö på marken. Det drabbar förstås rapphönorna.

Utsikten från Glumsten är ganska disig. En del mindre isflak driver i en långsam nordlig ström. Långt ut driver ett antal fåglar omkring på de svarta vattenytorna. Så dyker hon upp, inte alltför långt ut, Kess car carrier, troligen fulastad med bilar från kanske England eller Tyskland. Engelska bilar är förstås ingen stor artikel längre. Däremot tillverkas massor med bilmärken i det brittiska öriket, inte minst Toyota Auris och Avensis.



Det är ovanligt med kraftigt motorbuller ut över havet men idag är vinden stilla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback