Sommar, höst och vinter på en gång

Det kan faktiskt bli en och annan sommarlik dag när tröjan hamnar i ryggsäcken. Men i tisdags var det ingen sommar. En osynlig hinna av is hade lagt sig över trädäcket. Benen for rakt upp och alla strimmiga solrosfrön låg runt omkring mig. Man hinner tänka att man ska ramla så att man inte bryter något. Det gick bra, trots allt. Men den tjocka vinterjackan hade fungerat som stötdämpare. Jag får inte glömma den nästa gång jag ska fylla på fågelhuset. Och inte gå ut i morgontofflorna heller, framför allt inte på trädäcket.

Höstregnet pågick i två dar, starka vindar, fuktigt överallt. På Morups tånge måste man ha stövlar. En flock på ca 50 st snösparvar for omkring.  Dessa är fotograferade med Canon D50 genom tuben med mitt delvis havererade 50 mm f/1,8 objektiv. Det går att använda trots att det gick i två delar och den interna elkabeln gick av. Men med vävtejp fungerar det - skärpan måste ändå ställas manuellt med hjälp av tuben. Bländarinställningen funkar ju inte men med hjälp av ISO-inställning och tid går det att pröva sig fram. Avståndet är ca 250 m och det blir ju rätt skapliga bilder under de förutsättningarna.



Den inre delen av viken är fullsatt av gråtrutar mest samt en och annan havstrut. En och annan kråka eller råka går omkring och inspekterar och verkar kunna hitta något ätbart.



Kustpiparen betraktar en av de ca 120 bläsänderna som har samlats vid tångens yttersta ände och varit där ett tag.



Den stora flocken är rätt skygg och kommer man för nära ger de sig av längre ut. Här tar man inga risker.




Vid parkeringen har en flock blandade småfåglar slagit sig ner i träden; hämpling, bergfink och grönfink.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback