Mera nano

Våra semesterförhoppningar har inte upphört även om vi väljer att tom. göra endagasutflykter. Orsaken är främst Morris och att skaffa passning för honom. Sålunda åkte vi mot Ystad eller snarare Marsvinsholms slott över dagen. Där finns en friluftsteater där man i år spelar Markurells i Wadköping. Vi blev väl omhändertagna, Lilias rullator öppnade dörrar och ordnade reserverade platser på lättillgängliga bänkar. Markurells har man ju  både läst och sett på TV.- Denna gång skulle det bli buskisversionen. Men så mycket av den varan blev det inte - det fick räcka med att barberaren och lektor Barfoth fick vara alkoholioserade, så var den saken ordnad. Lite musik hade också tillkommit med nya texter. En frälsningssoldat (!) på dragspel ackompanjerade.

Men slutet var på något sätt gripande. Dagens trend är ju just att okända fäder och ibland mödrar dominerar innehållet, ta t.ex. sommarpratarna och en del TV- program. Pappa Markurell är gripande i sin förtvivlan över att inte vara rätt far. Men han styrks ändå i sin papparoll när sonen Johan oförtrutet kallar honom 'gubbe', precis som han gjort under hela sin uppväxt. Den är far som visat en faders kärlek mycket mer än den som dragit sig undan.

Ikväll har vi börjat använda Lilias födelsedagspresenter i form av biobiljetter och sett Bröderna Karlsson. Filmens tvillingbröder skildes vid tio månaders ålder där ena brodern växte upp med den periodsupande mamman och den andra blev stjärnadvokat efter en rejäl borgerlig uppfostran i fosterhemmet. Så dyker tvillingbrodern upp och så när kapsejsar alltihop. Men slutet blir lyckligt - om än inte så lyckat. Skulle jag välja mellan att se om något tvillingaktigt skulle det bli Shakespeares Trettondagsafton - det tvillingparets förvecklingar har jag säkert sett 50 gånger men det håller för  ytterligare ett antal.

Fåglarna har jag knappt hunnit med sedan kornsparven tog all uppmärksamhet nyligen. I Korshamn har det dock passerat en del återvändande vadare. Tydligt tecken talar för att sommaren är på väg att rinna ut. Flyttfåglar börjar vända  redan tidigt. Kustsnäppor lyser upp med sina röda färger.



Skåne ligger riktigt nära. Det beror på utmärkta motorvägar - och så givetvis att Emily bor där numera. Men Skåne har också en mängd intressanta miljöer och begivenheter som man lätt tar sig till. Då har jag ändå inte räknat in alla möjlighter till fågelskådning som det finns så mycket av.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback