Det påminner om att tanka

Det är riktigt mycket vadare på stränderna vid Morups tånge idag. Iver, snabba näbbrörelser, ofta små rusningar - men allt med det enda syftet att få i sig så mycket näring som möjligt. Mest ungfågel från tundrorna i norr. De har antagligen aldrig sett en människa förut. Det märker man på att de inte verkar särskilt vaksamma eller rädda,

Jag kom till tången när en domedagsskur avlossade sitt regn. Det blev till att sitta kvar i bilen. Men sedan strålade solen över de grönskande ängarna, för all del våta. Hästflocken har fått så mycket friskt saftigt gräs att beta att den inte tar någon notis om några skådare.



Det är mycket brushane i flockarna. Håll till godo! Ljungpipare fanns också, bortåt ett dussin. De flesta var årsbarn och hade den där intensiva guldskimrande nyansen:




Grönbenorna finns även här. Lång näbb, vit mage och tydligt ögonbrynsstreck - och den långa näbben.



Kustsnäppor är det ganska gott om, här tillsammans med en brushane. Alla bilder här är tagna genom tuben med hjälp av en adapter och ett numer havererat 50 mm /F 1,8 objektiv. Det går att använda till digiscoping eftersom man måste använda manuell fokusering med hjälp av tuben. Ett rejäl tejpförband  håller ordning på objektiv och adapter.



Men vackrast är de när de flyger, är i sitt rätta element.



Man borde ha fått vingar, åtminstone någon gång...






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback