Man kanske skulle ha en häst

Nu är det mycket hästar man ser på promenaderna. De har iklätt sig sadel och div. remtyg och ovanpå altihop sitter en yngre tjej, en medelålders dam eller rentav en äldre herre. Det ser muntert ut. De hälsar, nätan ivrigt, kanske för att överskyla en mycketnhet av hästgödsel, som blir en nödvändig konsekvens av ridturen. Hästpåsar har jag varken sett eller hört talas om i motsats till de hundpåsar som man inte kan gå ut utan att medföra.

På stranden ser det ju riktigt mysigt ut och nog vore det frestande att färdas fram på en hästrygg.


Men jag tror inte att det bara är att "åka med", en massa muskler lära vara i ingrepp. Men att titta på, att beskåda på lite avstånd, visst ser det mysigt ut? Jag kan dock inte rå för att så fort häst kommer upp i tankarna, går associationerna till Borgmästar Munthe:

Borgmästar Munte han red på sin Brunte,
frun red en skäck som var så innerligt käck.
Efter kom Stolle, han red på sin Pålle,
sist kom en präst på en halter häst.
Men unge herr Karl han hade ingen sa'l,
han måste åka efter i schäsen.

Vid dagens mässa i katolska församlingen medverkade biskop Anders. Flera gånger så många som vanligt fyllde Hertings kyrka, som vi lånar. Det kanske mest berodde på att många trossyskon som firar mässa enligt maronitisk rit också var samlade. Efteråt var det stort kyrkkaffe men inte enligt traditionellt svenskt mönster utan med massor av maträtter från Mellanösterns gästfria festtaffel. Det var berikande, mättande och välsmakande. Att glömma kameran hemma - det var onödigt. Men det var en minnsrik fest.

Går det att bygga bo i skorstenskupan? Ett par kajor tror det och har byggt bo i ett av grannhusen. Har man inte eldat i spisen kan kajorna inte gärna veta hur farligt det är. För att inte tala vad som händer när man väl eldar...
Några grenar skvallrar om vad som pågår.


Stenskvättorna har också dykt upp på Morup tånges gräsmattor och klippblock. Lilia, Morris och jag tog en promenad i eftermiddagssolen. Sommarvärmen är nästan här.



Ännu har inga blommor dykt ur  gräsmattorna men snart kommer triften att lyfta färgskalan från grönt till skärt. I väntan på det får vi blicka ut över havet med fyren som riktpunkt:









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback