Havet är tillbaka

Blått, blåare än på länge, det är som om den blå färgen koncentrerats, som om den inte blivit utspädd av en massa regn på länge. Havet är tillbaka, jag kan gå på stranden och Morris är lika ivrig som någonsin. Där är det han som är flockledaren. Jag har inte en chans.

Men ännu står påskens blommor i flor. Inomhus är ju hållbarheten begränsad men ute i vårvädret står också ett antal påskliljor. De lär hålla sig längre i det ganska bistra vädret. Det blåser och temperaturen kräver vinterjacka.



Kärrsnäppor, större strandpipare, mindre strandpipare och den verkligt sällsynta svartbent strandpipare har varit synliga på Morups tånge idag. De sällsynta ville inte medverka på bild. Här är dock några kärrsnäppor, fotograferade genom tuben.





Myrspoven visar sig också för första gången i år och då är det ett av de säkraste vårtecknen.



Sist men inte minst den större strandpiparen, som springer över strandskafferiet, bråttom, bråttom. Flocken om kanske ett tjugotal, var minst lika ofta på vingarna och flög i snabba kast över vattenspeglarna.



Strax utanför simmar några bläsänder. Det hörs också i luften av alla skrin, rödbenor och strandskator blandar sina läten med måsarnas.



Idag var det ett slags test på om det går att använda en spegelreflexkamera att fotografera genom tuben med. Det krävs rätt bra ljus för att kunna ställa in skärpan - manuellt. Dagens bilder har tagits med kameran inställd på mellan 800 och 1600 ISO. Det gör bilderna lite mer brusiga. Men så blir det när solen står lågt och skyms av ett rejält moln. Men jag lär mig. Det är ju tjusningen med en hobby, pröva, jämföra, upptäcka nya grepp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback