Bertil

En förebild har gått ur tiden. För oss har det under decennier varit biskop Bertil Gärtner. Under alla de år vi var engagerade i Svenska kyrkan i Släp, där vi bodde i över 30 år, har denne man funnits som en trygg ankargrund.
Genom alla år vi råkats vid gudstjänster, läger, föredrag etc har vi hälsat och bytt några ord. Hans böcker har också betytt mycket för oss genom åren, klart och tydligt pekande på vad kristen tro är - och inte är. De sista åren hade även han en
blogg, alltid läsvärd och förklarande. In i det sista skrev han - nu om kyrkovalet.

Hösten har förebådat sin ankomst. Ännu har vi inte satt på värmen i huset, det är tillräckligt med sol för att detta välisolerade bygge ska ha en behaglig inomhustemperatur. Vid behov får jag elda en brasa. De rosor som Emily skött så noggrant har fått en ny blomningsperiod.



Morris gör vad han kan för att övervaka tillväxten ...



Nu äntligen får även Morris gå på stranden (efter den 15/9). Han tycker nog det är lite trist, för ännu har inte så många hundar satt sina luktspår där. Igår såg vi en ängspiplärka bland sanddynerna.



Samtidigt hördes ett ganska typiskt kacklande, som från en flock kanadagäss. Och mycket riktigt, i ett par "plogar" kom den stora skaran lågt över tallskogen och gjorde en vid sväng över stranden för att försvinna bortom Glommens sten.



Spindlarna ligger i. Överallt bland tuvor och gräs ser man deras nät, nedtyngda av morgonens dagg. Att det är starka nät kan jag intyga. Stor fönsterputs genomfördes nyligen och förbereddes med trädgårdsslangen. Det var mycket spindelväv som strök med men den var märkvärdigt motståndskraftig mot vattenkaskaderna. Så att stå emot den  relativa tyngden av dagens dagg klarar dessa nät galant.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback