Äntligen sol

I efterdyningarna efter Lilias födelsedag var vi på Göteborgsoperan i onsdags: Guys and dolls. Två biljetter hade hon (vi) fått och det var bara att åka in till Göteborg och sätta sig på första parkets första bänk, precis i mitten. Presenten från barnen kunde inte ha varit vald med större omsorg - och i god tid eftersom det var fullsatt i salongen. Vi kunde se både ner i orkesterdiket och scenens alla händelser, dans-, sång- och talnummer i högt tempo. Att berätta handlingen blir för omständligt - men att Frälsningsarmén spelade en avgörande roll bland storstadens ljusskygga var ändå en bekräftelse på det som väldigt många funderar över: Hur kommer man till himlen?

I fredags begravdes min kusin Björn. Tyvärr gick det inte att komma ifrån skolan och delta men det blev ändå en bekräftelse på att släkten betyder mer än man har låtit den göra under senare år, sedan ens egna föräldrar gått bort. Och så har man själv uppnått en ålder som ...

Skönt solsken betydde en lång promenad med Morris. Havet hade fått västlig vind för omväxlings skull. Men mest märktes värmen och vårligt ljus. Lilias elmoped kom ut på eftermiddagen och stranden inbjöd nästan till bad. Men bara nästan. Svart råkor far kors och tvärs, de flesta med något slags byte i näbben. Kottar?





Ett tjugotal råkor brukar samlas varje gång jag lägger ut nytt frö i fågelmatningen. De måste känna lukten på långt håll - ständigt närvarande följeslagare in i vintermånaderna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback