Vår i strandkanten

Obama tar med sig tårta till medarbetares födelsedag, kramar sina medarbetare och uppträder allmänt hyggligt. Jämfört med Bush ... Ett hopp för världen, anses det i Spanarna, som just nu pågår. 

Bland kamerorna finns en liten Contax U4R, tyvärr finns den inte att köpa längre. Den har passat mycket bra att digiscopera med. Men för ett år sedan gick en liten plastdetalj sönder och adaptern till tuben satt inte säkert längre. Men nu testar jag att limma fast den lilla ringen vid okularet med superlim och det verkar hålla. Så det blir ingen Minox på ett tag. Gårdagens gravänder vid Galtabäcks fågeltorn var ganska många. Här en på 300 m håll:


Större skaror av vårtecknet strandskata kunde ses längst ut på skären vid Morups hallar. Här är några av dem.


Tofsviporna är ännu fler och manifesterar våren. Men det är några dagar nu som man noterar dessa fågelarter - sedan tillhör de landskapet och inte särskilt många skådare brukar rapportera dem längre. Men nu i början är de värda all uppmärksamhet.








Kommentarer
Postat av: Anders Weijnitz

Härliga vårtecken!,

vid den kant av Sverige som vi sitter på är läget mer oförändrat. Någon enstaka Tofsvipa, men knappast någon invasion ännu.



Trist med kameraproblemen, men av bilderna att döma verkar det fungera bra. Själv har jag gjort en efterlängtad uppgradering den här veckan och bytt upp mig till den Nikon D300. Fallande valuta och annonserade prisökningar fick mig att slå till nu, innan det blir dyrare med importvaror. Nikon har också annonaserat att de kommer höja sina priser.



Den nya kameran är mer komplicerad än min Nikon D70s, men den är också mycket bättre. Skall bli spännande att testa den i fält.



MVH/Anders

Postat av: Hans

Grattis till din nya Nikon, Anders! Det är ju en riktigt proffsmodell. Och med en massa inställningar. Själv brukar jag förstå att jag haft fel inställning inrattad - men först efteråt. Men det är väl åldern ...



Lycka till /Hans

2009-03-07 @ 23:11:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback