Sommarvärmen består

Igår kväll var det dags för Sångarbröderna i Halland att göra sin riktiga debut - på Vallarna vid den första allsångskvällen för säsongen. Sex minuter fick vi på oss att framföra några sånger. Alla menade att det  gått bra.

Dagarna blir lite hetare för varje dag. Den som har det jobbigast är nog Morris. Han vill så gärna ut men trots att hans päls är nedklippt till ett minimum, flämtar han svårt på finalen. Sedan ligger han på det skuggiga blåsiga  stället mellan hus och bod.

Fontänen behöver regelbunden tillsyn. Idag var det dags för rengöring igen. Med tanke på att en del är både badgäster och vattenkonsumenter i fontänen, får man göra täta inspektioner. Dessutom ska det tillföras tillväxtdämpande medel . som dessutom inte kan skada fåglar eller andra djur som tar sig en slurk ibland.


Fontänens nedre del blev först tvätt- och badinrättning för fyra kråkor. Först en i sänder, sedan flög de upp till den övre delen och duschade i vattenstrilet, länge och noga. Blötare kråkor har jag aldrig sett. De hade roligt.
- Seså, doppa dig ordentligt nu!



En märklig varelse satt i en enbuske, någon slags trollslända. Denna imponerande slända kallas brun mosaikslända. Det finns lite info på denna länk.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback