Slutet närmar sig

Nu går terminen mot sitt slut. Halvfulla (till antalet) klasser är inget ovanligt dessa sista dagar. Samtidigt pågår prov in i det sista. På fredag är det i alla fall avslutning och när man gjort alla formaliteter klara är det sommarlov. Men sommarlovet består av tv å delar: dels den inarbetade tiden som kanske pågår till en bit in i juli, därefter är det semester. För rätt många år sedan vill arbetsgivarorganisationen lock-outa oss på sommaren men det gick inte. Inarbetad tid och semester är tydligen inte tillåtet med stridsåtgärder.

Så mycket strider hoppas jag inte det blir denna sommar. Får vi bara lite värme ska det väl gå. De ca tio grader man uppmätt mellan regnskurarna är väl nätt och jämt så mycket att gräset växer. Vi krymper i våra kapuchonger och handskar när vi måste ut med våra hundar.

Förälddraomsorgen är tydlig när det gäller fågelungar. De kan väl tänkas vara gulliga, men råkorna vinner ingen skönhetstävling.


Men för att den här råkungen ska klara sig, måste den hitta sin mat själv. Det låter illa en stund men sedan tar den efter sin förälder och letar rätt på småkryp i gräsmattan. Fågelbordet är populärt även på sommaren - jag lägger ut en del ätbart då och då. Det är egentligen idealiskt: en tät häck, mat och en fontän att dricka ur.


Tornseglarna är många och tillsammans med ladusvalor och hussvalor dominerar de luftrummet. Att fånga en med kameran är inte så lätt, de flyger ibland med ca 200 km/tim. Men källornas uppgift om hastigheten går isär.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback