Så bra, så bra!

Igår var det söndag, första advent. Vi besökte Falkenbergs kyrka, som nyligen blivit helrenoverad. Ingen kamera medtagen, tyvärr, men det blev mycket lyckat, färger som harmoniserade med varandra. Leandersson predikade, i alla avseenden en benådad präst. Och en som håller sig till de centrala.

På kvällen var vi i konserthuset i Göteborg och lyssnade till
Manhattan Transfer, den fantastiska grupp som hållit ihop i hur många år som helst,  sedan i början av 1970-talet. I inledningen berättade man om sitt tidigare besök i Göteborg 1976. Lilia var där då, jag var väl barnvakt. Men nu var vi där tillsammans och jag insåg vilka kvaliteter den här gruppen har. Göteborgs symoniker med sina duktiga dirigenter och världsberömda solister har givit oss vanan att se och höra fantastiska begåvningar. Men den här gruppen med sina musiker stod inte efter på någon punkt.  Tre av de ursprungliga sångarna var med i kvartetten när Lilia var där för en mansålder sedan.Här ett smakprov via YouTube.

Lilia har länge tyckt att vi haft en bil för mycket. Det verkar som om vi kan ändra detta ganska snart.

Ikväll var det årsmöte i skolans ekonomiska förening. En friskola som knappt har tio år på nacken, har idag ca 1000 elever och högt anseende. Till detta ska läggas ca 200 000 möjliga kronor att årligen fördela som premier av olika slag. Kitas gymnasium i Göteborg (samt Borås och Jönköping numer) heter denna märkliga inrättning.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback